Dekk festbordet med CRUSH
Dekk festbordet med CRUSH
Når vi dekker festbordet, handler det om å skape en atmosfære som føles varm, innbydende og gjennomført. Det er noe magisk ved å se et bord gløde av levende lys – som ikke bare skaper stemning, men også dufter himmelsk.
Forestill deg et langbord dekket med våre vakre lysestaker og lyslykter, levende lys som sprer en subtil, behagelig aroma, og tøyservietter i lin fra Italia som tilfører et snev av luksus. Vår favorittmugge fra Henning Koppel er et smykke i seg selv – både funksjonell og elegant – og den perfekte detaljen for ethvert bord.
Til nyttårsbordet har jeg valgt en dueblå linduk (linker tøyserviettene her, vi har også duk i ulike lengder) og små vaser med grønne og hvite blomster, pyntet med grønne velursløyfer som serviettringer. For bestikket går jeg alltid for min favoritt – et tidløst design som fungerer like godt til hverdag som til fest.
Og duft? Mitt favorittduftlys setter tonen i hele huset. Jeg brenner det samme duftlyset i alle rom – til og med på badet – for en gjennomført og harmonisk opplevelse.
Dekk til fest med CRUSH CONCEPT
Sjokolademousse
Til nyttår skal jeg blant annet severe denne, oppskriften har jeg fått av en venninne i London.
Total tid: 20 minutter (pluss minst 5 timer for avkjøling)
Porsjoner: 6–8
Ingredienser
- 225 g mørk sjokolade, hakket
- 2 dl kremfløte
- 4 store eggeplommer, romtempererte
- 1 ½ ss sukker (ca. 19 g)
- 55 g sukker (til eggehvitene)
- ¼ ts vaniljeekstrakt
- 3 store eggehviter, romtempererte
- ⅓ ts flaksalt eller ¼ ts fint salt
- Pisket krem, friske bær, ekstra virgin olivenolje (vi har den beste på CRUSH) og flaksalt til servering
Fremgangsmåte
1. Smelt sjokoladen
Smelt sjokoladen sammen med kremfløten i en varmebestandig bolle over vannbad (bollen skal ikke berøre vannet). Rør av og til til sjokoladen er helt smeltet og blandingen er jevn. Sett til side og la avkjøles litt.
2. Forbered eggeplommene
Pisk eggeplommene med 1 ½ ss sukker i en stor bolle til sukkeret er oppløst og blandingen er luftig, ca. 2 minutter. Hell en liten mengde av den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du visper konstant for å temperere eggene. Tilsett deretter resten av sjokoladen og vaniljeekstrakt. Bland godt og sett til side for avkjøling.
3. Pisk eggehvitene
Bruk en kjøkkenmaskin med visp (eller håndmikser), og pisk eggehvitene sammen med salt til det begynner å skumme. Tilsett sukkeret gradvis mens du fortsetter å piske til myke topper dannes.
4. Bland mousse
Vend forsiktig halvparten av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen til de nesten er blandet. Tilsett deretter resten av eggehvitene og vend forsiktig til alt er jevnt blandet.
5. Avkjøl
Ha sjokolademoussen i en serveringsbolle og dekk til med plastfolie (ikke la folien berøre overflaten). Sett i kjøleskapet i minst 5 timer, eller til moussen er stivnet.
6. Server
Server sjokolademoussen med pisket krem, bær, en dråpe olivenolje og et dryss flaksalt. Tilbehøret kan serveres ved siden av, slik at gjestene kan tilpasse sin egen porsjon.
Tips:
Moussen kan lages opptil 2 dager i forveien og oppbevares i kjøleskap.
Champagneskåler i krystall garanterer øyeblikkelig feststemning! Og boblene holder du kjølig i champagnekjøler med isbiter i.